Ta kontakt for en uforpliktende samtale

Hvem er du?

coaching egenskaper fallgruver persolog styrker Mar 31, 2022

Hvem er jeg?

For noen er det et godt spørsmål. For andre et uinteressant spørsmål. Noen kan også tenke at det et ubehagelig spørsmål. Bare det å sette fokus på seg selv kan være ubehagelig. 

Likevel vil jeg utfordre deg til å tenke over hvem du er og hvem du ønsker å være.  Selvutvikling og selvledelse handler om nettopp det - hvem jeg er, hvordan de rundt meg oppfatter meg og ikke minst - hva kan jeg gjøre for å være min beste versjon. Og hvorfor være sin beste versjon? For meg handler det om at jeg er her i verden for å gjøre en forskjell. Og da trenger jeg å gjøre det beste jeg kan😃!

Så hvilke egenskaper mener du selv at du har? Hvilke egenskaper forteller andre deg at du har?  Hva setter du pris på med deg selv, hva er dine kvaliteter? 

Ting vi legger merke til med andre mennesker er ofte egenskaper vi beundrer og gjerne skulle hatt selv. For eksempel kan vi si "du er så modig, det du gjorde der hadde jeg aldri turt", eller "du er så kreativ, det skulle jeg ønske jeg var". Eller vi kan si: "Du er så flink til å holde tida, jeg kommer alltid for seint!". 

Noen ganger legger vi best merke til andres egenskaper vi kanskje har litt allergi for. Det kan være lett å si til de andre kollegene at "Hun er så opptatt av å rydde, litt av et petimeter!", eller "Det var hans tur til å gå med søpla, men han er jo så lat så det måtte jeg ta selv!". Egenskaper vi har allergi for er de egenskapene vi absolutt ikke vil ha selv. Derfor er det lett å legge merke til det hos andre. 

I et jobbintervju er det forventet at søkeren har et reflektert forhold til egne styrker og svakheter. Det er mange som både kaldsvetter og blir svar skyldig når de blir bedt om å liste opp egne kvaliteter og styrker. For hvordan skal man vite det? 

Jeg har listet opp noen få forslag her under, kanskje noen av disse passer på deg? Du kan også spørre noen som kjenner deg godt om hvilke tre egenskaper de setter pris på hos deg. I retur kan du gi den gaven det er å få en tilbakemelding på hvilke egenskaper du setter pris på hos vedkommende. 

For det er jo virkelig en gave🥰!

For mye av det gode

Vi har alle positive sider og negative sider, og de er gjensidig avhengige av hverandre. For våre mest brukte og beste egenskaper er de som i gitte tilfeller kan bli vår dårligste egenskap. Du har hørt uttrykket: "For mye av det gode"? Når vi overforbruker våre beste egenskaper har de en tendens til å bikke over til å bli mindre gode. 

En person som får høre at han er rask til å snu seg rundt, rask til å gjennomføre, kan noen ganger bli for rask. Da oppfattes han kanskje som tankeløs. 

En nøyaktig person kan noen ganger bli så opptatt av detaljene at hun framstår som litt av et petimeter. 

En utholdende person kan bli altfor opptatt av å holde ut til oppgavene er gjennomført og forvente det også av resten av familien. En rolig person kan bli så sedat at han blir oppfattet å være kjedelig. 

Hva er poenget med å gruble over dette? 

Det er jo et godt spørsmål. Både du og jeg kan sikkert leve et godt liv uten å tenke så mye over hvilke egenskaper vi fargelegger verden med. Men jeg syns det er interessant å vite hvilke styrker og kvaliteter jeg bidrar med på jobb og i familien og i andre relasjoner. Dessuten kan vi være sikker på at de rundt oss ser både våre gode og mindre gode egenskaper. Fordi adferden vår avslører oss.  Bare tenk på en person nå, og beskriv denne personen, det er ikke så vanskelig, er det vel?


Ønsker du å få litt hjelp til å finne dine kvaliteter og styrker? Ta kontakt😃!

Trenger du hjelp til å finne igjen dine superkrefter? 

Ta kontakt med meg

Bli med på min epost-liste

Skriv inn navn og epostadresse her så kommer du på min epost-liste. Jeg vil sende deg blogginnlegg og annen informasjon jeg håper du vil like. 

Jeg vil aldri gi epostadressen din til noen andre, og jeg lover å ikke spamme deg:)! Du kan når som helst melde deg av lista.