Ta kontakt for en uforpliktende samtale

Gjør mer av det som gjør deg glad!

bagasje glede selvledelse tips Nov 27, 2021

Noen ganger kjenner jeg at energinivået synker over litt tid, og jeg blir gående rundt med humøret på labert, lite energi og det er lett å vippe meg av pinnen. Jeg merker at jeg har lite motstandskraft for hverdagenes fartsdumper. Og de dumpene kommer jo med ujevne mellomrom, det er ikke helt til å unngå. 

Og hvis du er litt lik meg så skjer dette veldig gradvis uten at jeg helt legger merke til det. Plutselig oppdager jeg at jeg har gått i flere dager uten å le, sånn på ordentlig! 

Den dårlige nyheten er at dette er det ingen medisin å få for hos legen. Eller kanskje det er en god nyhet når jeg tenker meg om:). Og den virkelige gode nyheten er at ved enkle midler så kan du endre din egen tilstand.

Bare så det er helt klart - nå snakker ikke jeg om depresjoner og sorgprosesser og andre tilstander som trenger en annen tilnærming. Jeg snakker om labert humør og for lite glede i hverdagen!

Å oppleve seg som kraftløs og lite glad er en tilstand i kropp og hjerne. Og hvilken tilstand vi har er det vi selv som bestemmer. Din motstandskraft og indre "brainjuice" bestemmer hva du vil la deg påvirke av fra utsiden og hva du legger vekt på, på innsida. 

Et godt tips er å ta ansvar for din egen tilstand, og faktisk velge å gjøre ting som gjør deg glad.

  1. Sett deg i en god stol, med en tekopp og en skrivebok, eller ta på deg gode klær og gå en tur.
  2. Tenk på en gang du var skikkelig glad😃. Tenk på hva som skjedde, se for deg bildene, hør lydene og kjenn på følelsen dette gir deg. Doble følelsen, og la gleden over det du ser, hører og føler gi deg en deilig følelse i kroppen.
  3. Lagre denne veldig gode følelsen, sånn at du kan ta den fram igjen når som helst du har behov for den.

  4. Ta fram notatboka eller noter deg bak øret: Alle de tingene som gjør deg glad, hvilke mennesker som gjør deg glad og hva du elsker å gjøre! Skriv opp alt du kommer på! Barnelatter? En klem fra kjæresten? Gode ord? Tur i skogen? Skitur i månelys?
  5. Går du tom for ideer? Tenk tilbake da du var barn. Hva likte du å gjøre? Sykle i full fart? Plukke blomster? Klappe katten? Lage engler i snøen? Ligge på en varm stein og se på skyene? Det likte jeg da jeg var barn.
  6. Hva får deg til å le? Skriv opp hva du ler av. Alle barna-vitser, Nytt på nytt på NRK eller kanskje gamle Fleksnes-filmer? Kanskje ler du av egne eller andres tabber😂.

Nå har du en flott liste å reflektere over. Hva fyller du livet ditt med? Hva vil du gjøre mer av? Summen av det du velger blir ditt liv.

Så: Velg oftere fra denne lista som gir deg glede!

Jeg er veldig glad i kunsten til Bjørg Thorhallsdottir. Hun lager fantastiske bilder, og forteller historier fra sitt liv, som går rett i hjertet!

I boka Hverdagsbobler har Bjørg og søsteren Dora Thorhallsdottir, som er en kjent familieterapeut og stand-up-komiker, satt sammen sine tekster og bilder til en ren godtepose! Øvelsen “Gjør mer av det som gjør deg glad” fant jeg i denne boka.

“Velg oftere det som gir deg glede!”

— Bjørg Thorhallsdottir

 

Trenger du hjelp til å finne igjen dine superkrefter? 

Ta kontakt med meg

Bli med på min epost-liste

Skriv inn navn og epostadresse her så kommer du på min epost-liste. Jeg vil sende deg blogginnlegg og annen informasjon jeg håper du vil like. 

Jeg vil aldri gi epostadressen din til noen andre, og jeg lover å ikke spamme deg:)! Du kan når som helst melde deg av lista.