Ta kontakt for gratis bli-kjentsamtale
Ta kontakt for gratis bli-kjentsamtale

ORGANISASJONSUTVIKLING

God organisasjonskultur gir godt samarbeid 

God organisasjonskultur er noe alle foreninger og organisasjoner er opptatt av. Vi er forskjellige som mennesker, og det kan noen ganger stå litt i veien for et godt samarbeid når vi skal drifte en organisasjon. 

I tillegg har vi vært gjennom halvannet år med avstand på grunn av korona. Vi ønsker å legge grunnlag for en trygg organisasjonskultur, der menneskene kjenner hverandre godt, har forståelse og respekt for hverandres ulikhet og der kommunikasjonen og samspillet flyter godt.

Det store spørsmålet er - hvordan gjør vi det?

Forståelse for ulikhet og kunnskap om adferd forbedrer kommunikasjonen og bidrar til godt samspill

God organisasjonskultur gjør det enklere å bevare kontinuitet og gjøre styrearbeidet interessant og meningsfullt. Dette er noe vi som jobber med mennesker vet. Kultur, samspill og god kommunikasjon må hele tida være på agendaen, det er en pågående prosess.

Ofte går vi oss fast i daglige arbeidsoppgaver, og arbeid med langsiktige prosesser blir skjøvet på. Jeg hjelper dere med å skreddersy prosesser som vil ha langtidsvirkning! Det vil si seminarer/kursdager eller medlemsmøter, lederutvikling, ledercoaching og  coachingsamtaler med enkeltpersoner. 

Placeholder Image
Dette høres spennende ut, jeg tar kontakt!
Placeholder Image

FOREDRAG OG KURS

Jeg skreddersyr tilbud til det din forening eller organisasjon har behov for. Noen forslag:

 • Lettbeint og humoristisk foredrag - 2-2,5 timer på kveldstid/dagtid
 • Styresamling eller kurs der vi gjennomgår modellen. På forhånd kan alle styremedlemmer gjennomføre adferdsprofil, og få sin personlige rapport tilsendt på epost. 
  Seminaret gir deltakerne god innsikt i eget og andres adferdsmønster, og er et godt grunnlag for videre refleksjon.
  Kveldskurs eller hel-/halvdagsopplegg.

Pristilbud på forespørsel.

FORSTÅ DEG SELV OG ANDRE

Dette er et morsomt og uformelt foredrag om adferd og personlighet!  Jeg snakker om personlighet og adferdsmønstre på en artig og interessant måte, med eksempler fra eget liv. 
 
Foredraget passer på en medlemskveld eller lignende, og varer i omtrent 2-2,5 timer, litt avhengig av antall deltakere og hva som passer for oppdragsgiver. 
 
Foredraget vil gi deltakerne bedre innsikt i sine styrker, gode egenskaper og sin adferd. De vil også gjenkjenne og forstå bedre sine nære og kjære, og slik kunne redusere misforståelser og dårlig stemning.  Deltakerne vil få noen aha-opplevelser om seg selv og de rundt seg,  og hvordan vi påvirker hverandre.
 
For å få til godt samarbeid og god kommunikasjon trenger vi først og fremst å vite noe om egne styrker og motivasjon.
Hvordan kan du bruke nettopp dine gode egenskaper i samspill med andre? Og hvordan kan du gjenkjenne andres egenskaper og bidra til et godt samarbeid?
 
Dette passer for deg som ønsker å bli bedre kjent med deg selv, og de rundt deg. Temakvelden er også midt i blinken for deg som er nysgjerrig og lurer på om Persolog er noe for deg og dine kolleger på jobben.

Foredraget gir en innføring i Persolog personfaktormodell. Denne modellen er et anerkjent verktøy som daglig er i bruk i mange organisasjoner og bedrifter både i Norge, og i mange land i Europa. 

 

Dette sier Bjerkås barnehage:

Ragnhild er en engasjert, varm og humørfylt coach. Med et engasjert personale ledet hun oss gjennom en spennende kveld med oppgaver og morsomme øvelser som vi har tatt med oss i personalsamarbeidet. Jeg anbefaler Ragnhild på det varmeste! Hun har hjulpet oss til å kunne bruke og se våre egne og hverandres egenskaper til det beste for teamet.

 

Placeholder Image

Bedre kommunikasjon og samspill i organisasjonen vår

Vi mangler ofte et språk for å snakke om våre ulikheter, våre styrker og utfordringer, i styret og i organisasjonen eller foreningen.

Mer kunnskap om hvordan vi lettere kan bygge forståelse og raushet for hverandres ulikhet vil lette samarbeidet og bidra til at kommunikasjonen glir lettere blant oss.

Persolog personprofil er et verktøy som fremmer selvinnsikt og forståelse for andre.

Jeg ønsker å gjøre verktøyet Persolog personprofil tilgjengelig for din organisasjon eller forening.

Hvem er jeg?

Mitt navn er Ragnhild Finden, jeg er 52 år og bor i Stange. Vi har drevet privat barnehage på gården her i tjue år, og barnehagen har 76 barn og 25 ansatte. Jeg har derfor solid leder-erfaring fra egen barnehage, og jeg har vært aktiv på alle plan i forskjellige organisasjoner og styreverv i hele mitt voksne liv. Min erfaring spenner fra  landbruksorganisasjoner, energiselskap, til interesse- og  arbeidsgiverorganisasjonen for barnehager. Jeg har også vært politisk aktiv og kommunestyremedlem i 12 år. Dette har gitt meg unik og verdifull innsikt i organisasjonens indre liv, og hva som skal til for å oppnå mål. 

Jeg startet på NLP coach-utdannelse etter en krevende periode i livet. Denne utdanningen gav meg så mye av egenutvikling og forståelse for mennesket, at jeg fullførte utdannelsen og ble sertifisert coach av Den norske coachforening i 2019. Jeg ble sertifisert i Persolog personfaktormodell i 2021.

Nå brenner jeg for å hjelpe bedrifter og team til bedre kommunikasjon og samspill gjennom utvikling. Jeg tilbyr coaching-tjenester til mennesker som ønsker endring, både for privatpersoner, for bedriftsmarkedet og for organisasjoner. 

Placeholder Image
Dette kan absolutt være noe for oss! Jeg tar kontakt!
Placeholder Image

TILBAKEMELDINGER FRA KURSDELTAKERE

"Nyttig å se og høre hvordan de ansatte i avdelingen fungerer best mulig og hvordan de liker å ha det."

"Jeg likte alt!"

"Veldig godt med både teori og praktiske oppgaver."

"Motiverende og engasjert foredragsholder!"

"Gøy å se at jeg er ganske ulik på jobb og hjemme. Og at alle typer er viktige i et team."

 

PERSOLOG NORGE:

Hvordan er et menneske, hvordan blir vi skapt? Heldigvis finnes det ingen fasit. Det er nettopp dette mangfoldet av fasetter hos mennesker som fascinerer oss.

 • Vi setter ikke mennesker i bås, men gir dem hjelp til refleksjon og verktøy for utvikling og endring.
 • persolog® modellene bygger på hvordan du oppfatter deg i en gitt sammenheng.
 • Alle persolog®-verktøyene er forskningsbasert og utviklet i skjæringspunktet mellom praksis og teori.
 • Ved å fokusere på enkle grep og ferdigheter skapes varige endringer i atferd.

persolog® personlighetsmodellene starter med adferden til den enkelte. I motsetning til overbevisninger, motiver eller verdier, er atferd tydelig observerbar og foranderlig. Dette gjør det mulig å bruke observert atferd som utgangspunkt for personlig utvikling. En persons atferd avhenger av mange faktorer, både personlighet og miljø spiller inn. En leder vil oppfører seg annerledes overfor sine ansatte på jobb enn overfor familiemedlemmer hjemme. Uttalelser om atferd basert på et spørreskjema vil være situasjonsbestemt og sier ikke noen om den generelle oppførselen til en person.


 

 
Placeholder Image

Personer med en dominant atferdsstil (D) ønsker å løse problemer og oppnå raske resultater.

Personer med en innflytelsesrik arferdsstil (I) ønsker å overbevise og påvirke andre. De er åpne og uttrykker vanligvis sine tanker og følelser på en optimistisk måte.

Personer med en stabil atferdsstil (S) ønsker å skape et forutsigbart miljø. De er tålmodige og gode lyttere.

personer med en kvalitetssøkende atferdprofil (K) søker høy standard. De tar hensyn til presisjon og nøyaktighet.

Ved hjelp av de grunnleggende atferdsdimensjonene dominant, innflytelsesrik, stabil og kvalitetssøkende kan

 • selgere og konsulenter tilpasse seg kundene bedre og mer i samsvar med deres atferd,
 • ledere lede sine ansatte ikke bare i situasjonen, men også individuelt,
 • teammedlemmer utfylle hverandre, fordi alle vet hva som er viktig for hver enkelt og hvilken atfersstil den enkelte foretrekker.

 

Totalt 20 forskjellige atferdskombinasjoner gir deg et nært blikk på deg selv og andre.

Powered by Kajabi